top of page

Wat is Rebalancing?

DSC_9837.jpg

Rebalancing is een vorm van individuele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling met als ingang het lichaam. Hierbij werkt de rebalancer met diverse vormen van aandachtige aanraking, de adem, meditatie en coachend zelfonderzoek door middel van vragen en stilte.

 

Rebalancers kunnen mensen niet ’helen’. Met toenemend bewustzijn van de dieperliggende ervaringen die ten grondslag liggen aan spanningen, verdriet, boosheid, pijn of andere gevoelens, kunnen veel klachten echter wel afnemen of zelfs verdwijnen.

Helemaal welkom

Het gaat om het oordeelloos ontdekken, bewustworden en belichamen van alle natuurlijke kwaliteiten: dat wat jou authentiek maakt. En niet om verandering en verbetering van houding of gedrag. Je bent helemaal goed zoals je bent en je hoeft nergens heen. Je bent volledig welkom met alles wat er nu is. 

In dit filmpje vertellen studenten en trainers in het Rebalancing Centrum over hun ervaringen met Rebalancing.

Rebalancers zien het lichaam als een levend archief. Vanuit dit besef wordt in de bewuste aanraking meer aangeraakt dan alleen huid en spieren. De aanraking helpt je om letterlijk aan den lijve te ervaren wat er zich op dit moment in jou beweegt. Alle opgeslagen gevoelens hebben namelijk een fysieke plek in je lichaam. 

Vriend(in) worden met jezelf

Het proces van invoelen, verbinden en ’be-leven’ van jouw verhaal vraagt moed en een open, nieuwsgierige houding. Alsof je langzaam wakker wordt in het hier en nu. En je op een avontuurlijke reis gaat; maar dan in je binnenwereld. Met tijdens elke etappe een ander avontuur. 

Tijdens het proces kun je vertrouwen op de enorme wijsheid van je lichaam. Die weet precies wat je nodig hebt en wat je aankan. Je lichaam helpt je om in jouw tempo steeds meer vriend(in) te worden met jezelf. 

bottom of page