top of page

Levend archief

Rebalancers zien het lichaam als een ’archief’, waarin alle in het leven opgedane ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen zijn opgeslagen. Die ervaringen, meestal uit onze kindertijd of rondom onze geboorte, gaan veel verder dan woorden of beelden in je hoofd.

 

Stel bijvoorbeeld dat je moeder vroeg overleed, je enorm gepest werd op school, of je boosheid of verdriet tonen niet mocht. Open en gevoelig als je bent als kind kon je de vaak heftige emoties bij deze gebeurtenissen niet goed doorvoelen. Het leven zelf – noem het je overlevingsinstinct – nam daarom automatisch de regie over door deze emoties op te slaan in je lichaam. En met de tijd leerde je jezelf om er op gepaste afstand van te blijven. Onwenselijk als ze vaak zijn voor de buitenwereld.

 

Verdwenen zijn ze daarmee allerminst. Je lichaam en ziel wachten geduldig en wijs op het moment dat jij er, als volwassen mens, aan toe bent, om de toen te heftige ervaringen alsnog te ’leven’. Een rebalancer begeleid je hierbij.

Terug

bottom of page